Waarom zou je meer knoflook moeten eten ?

Waarom zou je meer knoflook moeten eten ?

Veel mensen houden niet van knoflook. Ze beweren dat het een scherpe smaak heeft. En je krijgt knoflookadem als je er te veel van eet.

Knoflook voegt echter een smaakvol tintje toe aan aardappelpuree en Italiaans brood. Studies tonen ook aan dat deze kleine bol een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt waardoor u de knoflookadem die het veroorzaakt over het hoofd kunt zien.

Hier zijn een aantal serieuze redenen waarom u zou moeten overwegen om meer knoflook te eten.



  • Het voorkomt kanker

Er zijn verschillende onderzoeken die de consumptie van knoflook koppelen aan het verlagen van het risico op bepaalde soorten kanker.

De Journal of Nutrition publiceerde onlangs een artikel waaruit blijkt dat knoflook helpt bij het bestrijden van darm- en maagkanker. Een ander onderzoekspaper wijst erop dat vrouwen die knoflook, fruit en groenten opnemen in een uitgebalanceerd dieet, hun risico op darmkanker met 35% verlagen.



  • Het houdt verkoudheid weg

Knoflook kan zelfs het snuiven voorkomen.

Er werd onderzocht of knoflook een effect had op het weghouden van verkoudheden. Honderd zesenveertig proefpersonen werden in twee groepen verdeeld. Een groep kreeg knoflooksupplementen; de andere groep kreeg placebo-pillen. De eerste groep kreeg in de loop van het onderzoek slechts 24 verkoudheden, terwijl de tweede groep er 65 uitkwam. Hoewel er meer substantieel onderzoek moet worden gedaan voordat kan worden gezegd dat knoflook een betrouwbare oplossing voor verkoudheid is, lijkt het onderzoek veelbelovend.

Knoflook bevat antioxidanten die uw immuunsysteem versterken. U kunt stoppen met snuiven door knoflookthee te drinken met een scheutje gember of honing voor een betere smaak.



  • Het vermindert pijn en zwelling

Studies tonen aan dat knoflook ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben. Knoflook heeft blijkbaar vier verbindingen die op natuurlijke wijze pijn en irritatie verminderen. Het bootst de werking van vrij verkrijgbare pijnstillers na, waardoor het een gezonde en natuurlijke pijnstiller is.



  • Het bestrijdt bacteriën en schimmels

Knoflook helpt bacteriën, virussen en schimmels te doden. Het bevat ajoene, een chemische stof die schimmelinfecties van de huid bestrijdt, zoals voetschimmel en ringworm.

Als u huidinfecties heeft, plet dan wat teentjes knoflook en extraheer het sap. Breng het sap een of twee keer per dag aan op het geïnfecteerde gebied. Was het af met water op kamertemperatuur.

Als u voetschimmel heeft, kunt u verlichting vinden als u uw voeten laat weken in water met geplette teentjes knoflook. Als u dit regelmatig doet, kunt u het probleem oplossen.



  • Het verlaagt de bloeddruk

Cardiovasculaire problemen zoals beroerte en hartaanvallen behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Hypertensie of hoge bloeddruk is een veel voorkomend symptoom van deze ziekten.

Als u risico loopt op hart- en vaatziekten, kan het de moeite waard zijn om meer knoflook in te nemen. Onderzoek toont aan dat knoflook de bloeddruk effectief verlaagt.



  • Het verbetert het cholesterolgehalte

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt ook de kans op hart- en vaatziekten. Verlaag uw cholesterolgehalte door regelmatig knoflook te eten. U kunt uw cholesterolgehalte met 10 tot 15% verlagen door regelmatig knoflook te gebruiken.



  • Het vermindert allergieën

Als u allergische rhinitis heeft, kan knoflook u helpen door de ontsteking in de luchtwegen te verminderen. Als u last heeft van huiduitslag en jeuk door insectenbeten en allergieën, kunt u rauw knoflooksap op het probleemgebied aanbrengen om de jeuk te verlichten.